Geheimen van Zorgvlied

Geheimen van Zorgvlied beschrijft 19 bijzondere overledenen uit de periode van 1810 tot 1938. Onder wie August Philips, neef en geldschieter van Karl Marx, Dr. Gerard Allebé, de baanbreker van de lichamelijke opvoeding in Nederland, Tjitte en Jannetta Jonker, oprichters van de vereniging Hulp voor Onbehuisden, Alexander Heldring, directeur Algemeen Handelsblad, Hendrik Heukels, auteur Schoolflora van Nederland, Theo van Heemstede Obelt, zwembadpionier, Johannes Paulus Stricker, de bijna schoonvader van Vincent van Gogh en Friedrich Utermöhlen, uitvinder van het snelverband.
 
Ook worden de graven van slachtoffers van KLM vliegrampen behandeld, waaronder De Lijster (1936), De Flamingo (1937) en Tenerife (1977).
 
Funeraire kunst is alom aanwezig op Zorgvlied. Heinrich Kautsch (1895-1943) was de beroemde Bomheemse graveur van de beweging van de art nouveau. Op Zorgvlied zijn drie bas-reliëfs van Kautsch te vinden. Geheimen van Zorgvlied geeft aan de hand van foto’s een overzicht van deze funeraire kunstwerken.
 
Naast begraafplaats is Zorgvlied ook een wandelpark met 2400 bomen (190 verschillende soorten). Geheimen van Zorgvlied beschrijft de dertig meest bijzondere bomen.

Verder in Geheimen van Zorgvlied: de rijk versierde zinken kist uit de negentiende eeuw, Zorgvlied en de buitenplaats Nooit Dor, de tuinaanleg van de tuinarchitecten Jan David Zocher jr. en Louis Paul Zocher en een overzicht van de belangrijkste grafsteensoorten.


ISBN: 9789087780067
Aantal pagina's: 182
 22,50
Geen verzendkosten
BESTEL