Niemands Hond

Over de positie van straat- en zwerfhonden in de Europese Unie


Martin Gaus in het voorwoord:

‘Niemands Hond’ is aangrijpend. Omdat het geschreven is als een documentaire, zonder vals sentiment, de naakte waarheid, onverbloemd.’

Grote delen van Europa kampen met enorme populaties zwerfhonden. Volgens dierenwelzijnsorganisaties loopt het totaal aantal zwerfhonden in de Europese Unie in de miljoenen.
De honden leven op straat, op bouwplaatsen of zwerven van buurt naar buurt. De lokale overheden proberen de omvang van de populaties terug te dringen door de honden te vangen of te euthanaseren.

Dierenwelzijnsorganisaties en particuliere asielen pleiten voor een diervriendelijke opvang in combinatie met castratie- en sterilisatieprogramma’s.

20141127_0029jpg
Niemands Hond beschrijft hoe in verschillende landen van de EU met het probleem van de zwerfhonden wordt omgegaan. In welke conditie verkeren de plaatselijke asielen, hoe staat het met de wetgeving en welke resultaten boeken de dierenwelzijnsorganisaties? Maar ook, hoe is Nederland zwerfhondenvrij geworden en een verslag van de auteurs van een bezoek aan een particulier asiel en een dodingsstation in Huelva (Spanje). 

buttonpng

ISBN: 9789087780005
Verkoopprijs: 17,95 EUR
Aantal pagina's: 115
Afwerking: Paperback
Geïllustreerd met foto's en tekeningen
logopng  ideal-payoff-2-kleingif  geenverzendkosten1jpg