Wandelen over Zorgvlied

Wandelen over Zorgvlied geeft een fascinerend beeld van de bekendste begraafplaats van Nederland. 

De vierde herziene druk is volledig geactualiseerd en beschrijft de
begraafplaats nu per grafwijk. De 32 wijken verschillen in tuinaanleg en opzet. Door elke wijk apart te beschrijven krijgt de lezer een goed beeld van Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. Per grafwijk is er aandacht voor bekende overledenen, rijksmonumenten, praalgraven en (monumentale) bomen.
Zorgvlied is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen. Wandelen over Zorgvlied voert de lezer langs de graven van 350 bekende overledenen, waaronder Oscar Carré, Harry Mulish, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Seth Gaaikema, Kitty Courbois en Wubbo Ockels. In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.
Daarnaast geeft Wandelen over Zorgvlied informatie over de 147-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere graf-monumenten en de grafsymboliek (uit de negentiende eeuw).
De gids is uitermate goed te gebruiken als wandelgids, maar ook als naslagwerk.

langerjpg

logomokumbookstranspng

buttonpng

- ISBN: 9789087780104
- Verkoopprijs: 22,50 EUR
- Formaat: 14.0 x 21,0 cm
- Afwerking: Paperback
- Aantal pagina's: 194
- Geïllustreerd met foto's en kaarten

logopng  geenverzendkosten1jpg   ideal-payoff-2-kleingif