IN VOORBEREIDING
Vierde (volledig herziene) druk
Verschijnt 1 november 2017


wandelenoverzorgvlied4coverdef-page0jpg

De succesvolle gids Wandelen over Zorgvlied verschijnt op 1 november in de vierde druk.

Wandelen over Zorgvlied geeft een fascinerend beeld van de bekendste begraafplaats van Nederland. De lezer krijgt aan de hand van veel voorbeelden en foto's een overzicht van Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats.

De vierde herziene druk is volledig geactualiseerd en beschrijft de 16.5 ha grootte begraafplaats nu per grafwijk, dat de overzichtelijkheid ten goede komt.

P1220979JPG

Zorgvlied is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. En dat is eigenlijk niet zo vreemd. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.
De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen.

De rijk geïllustreerde gids voert de lezer langs de graven van bekende overledenen, waaronder Oscar Carré, Harry Mulish, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt en Wubbo Ockels. In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.


Daarnaast geeft Wandelen over Zorgvlied veel informatie over de 147-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats,  grafmonumenten en de grafsymboliek (uit de negentiende eeuw) die er te vinden is.

logomokumbookstranspng